In mijn act werk ik met honden en met eenden. Ik leer de honden met respect met de eenden om te gaan. In een act met dieren weet je nooit wat er gaat gebeuren. Het blijven dieren die onverwachts ergens op kunnen reageren. Daarbij is het dan belangrijk dat er van de trainer rust uitgaat. Het optreden mag ook nooit ten koste gaan van de dieren. Vandaar dat ik respect voor mijn dieren van groot belang vind.


Tara,Dingo en Misky zijn ‘working Kelpie’s’; het zijn Australische schapendrijvers, echte werkhonden, die alles willen doen voor de baas. Tara Quinn, een teefje, is de oudste van de twee. Ze is geboren in 1997 en nog steeds de baas over Dingo, een reu, geboren in 2003. Ze hebben beide dezelfde moeder.


Tara is een rustige , brave oude dame met een zacht karakter. In het werk echter doet ze niet onder voor Dingo. Tara is altijd heel gemakkelijk te trainen geweest. En nog steeds als ik haar iets leer, pikt ze het snel op. Naast haar grote werklust heeft ze ook een bijzonder rustig karakter. Kinderen die bang zijn voor honden, kunnen in een middagje ‘trainen’ met haar, aan het einde van de middag kunstjes met haar doen.


Dingo is een wildebras. Hij durft alles en is daardoor vaak onbezonnen. Hij is daardoor ook veel moeilijker te trainen dan Tara. Dat is op zich ook een uitdaging. Met hem moet ik alles rustiger doen. Hij werkt zichzelf snel over de kop.


Misky, nu nog pup komt uit Duitsland en is net zoals Tara, ren and tan, maar wat lichter van kleur.
Aanvankelijk dacht ik dat ze erg rustig was maar lijkt steeds meer op Dingo in zijn jonger jaren. We gaan het afwachten. Ze is in ieder geval erg ondernemend.


De eenden waarmee ik werk zijn indische loopeenden. Zo heet het ras althans. Ze lopen uit zichzelf zo rechtop. Niet omdat ik dat ze geleerd zou hebben, zoals men wel eens denkt. Het zijn landeenden; ze kunnen niet vliegen. Deze eenden kunnen 200 eieren per jaar leggen, en ze worden daarom in warmere landen vaak door arme boeren gehouden.


Sinds de zomer van 2009 is Simmer, fries voor zomer, erbij gekomen. Simmer is een muskuseend en haar heb ik tam kunnen krijgen. Zij denkt ook meer dat ze een hond is volgens mij. Niet bang voor de honden en gaat geheel haar eigen gang.